Planering 2019 (randonneur, PBP)

Forum för Lygnens Venners deltagande i motionslopp och tävlingar i Sverige och utomlands. För samordning av anmälan, resa och boende etc.

Planering 2019 (randonneur, PBP)

Inläggav dlridings » 2018-10-19 09:07

2019 är ett PBP-år. Man kan föranmäla sig (för att garantera en plats) enligt ett schema som går efter det längsta loppet man körde 2018.

  • 1000 km 14 januari
  • 600 km 28 januari
  • 400 km 11 februari
  • 300 km 25 februari
  • 200 km 11 mars

Därefter öppnas anmälan för alla utan krav att man körde ett lopp 2018. Platserna lär ta slut.

För att behålla sin förtur, måste man börja den slutgiltiga anmälan före 18 juni. (Jag misstänker att fransmän menar "senast" den 18. juni, men de skriver faktiskt "före"). Starta man inte den slutgiltiga anmälan (och betalar det mesta), går man miste om sin förtursplats.

Avgiften är humant, möjligen lite mindre än VR.

Alla kvalifikationslopp måste vara inskickade senast 3. juli.

För att kvalificera sig måste man köra en superrandonneurserie: 200, 300, 400, 600 från och med nu, fram till slutet av juni. Jag skriver slutet av juni därför att det tar ett par, tre dagar att få resultaten registrerade i Paris.

Andra år har de tillåtit att man ersätter en kortare distans, 200, med en längre, 300. Då fick man förstås köra 2 stycken 300. Men då fick man inte en utmärkelse som Superrandonneur, eftesom man inte hade kört hela serien. I broschyren för 2019 står det uttryckligen att man ska köra en SR-serie. Det är ingen som vågar gissa vad de menar. I broschyren står det också att man ska börja den slutgiltiga anmälningsprocessen år 2015. Det blir ett inslag av kremlinologi att tolka information från Frankrike.

Det lär bli totalkaos på den nya startplatser. Inklusive tältplatser på camping finns det knappt 1000 sängplatser för drygt 6000 åkare utan allmänkommunikaton som tillåter cykel på färden.

Jag har hotellplats, men om man inte har det, boka en plats bara. Man får kanske cykla 30 km till starten (och framförallt 30 km från finish till hotellet) men man blir inte ensam. Boka en plats bara.

http://randonneurs.se har nu publicerat datum för alla lopp under kommande säsong. Ett par stycken 200 km går redan i år. De får räknas som kvalifikation. Säsongen börjar i oktober.

Senast information om lopp som HCK arrangerar åt Randonneurs Sverige hittar ni på:

https://www.hisingensck.se/brevetlopp-anmalaninfo/

Jag tror inte att BeGe har börjat lägga ut Randonneur Västs lopp ännu, men lopp med start i Göteborg kompletterar varandra, inte krockar med varandra.

Jag bifogar Frankrikes informationsbroschyr. Det har funnits flera versioner, alla med något mindre antal fel. Det här är det senaste.

PLAQUETTE-GB.pdf
(1.31 MiB) Nerladdad 153 gånger
dlridings
 
Inlägg: 779
Registrerad: 2010-02-28 22:07
Ort: Lindome
Förnamn: Daniel
Efternamn: Ridings

Re: Planering 2019 (randonneur, PBP)

Inläggav dlridings » 2018-12-07 22:06

Det finns planer på att hyra en mindre lastbil för att frakta ned cyklarna till hotellen i Paris. Ett mycket grovt estimat är ca 2.000 - 3.000 (beroende på hur många som ansluter sig), förmodligen med bagdrop i Loudeac.

Om det finns några hugade chauförer (uppehälle ingår) ... hör av er.

HCK erbjuder medlemmar som ställer upp som funktionärer under Hisingen runt ett bidrag till anmälningsavgiften på 800 kr. Kanske Lygnen kan hitta på något liknande bara för att Lygnens Venner är så snälla?

Jag lever. Jag har köpt en trainer som inte var billigt och kör ett träningsupplägg från Trainer Road ... jag har planerat mina träningspass fram till veckan före PBP. Jag går i pension i februari så jag har bestämt mig för att ta det här med cykling med lite mer allvar istället för att sköta det med vänsterhand. :-)

Hoppas vi ses ut på vägarna!

Hör av er om ni vill hållas uppdaterade om diverse planer inför PBP.

Daniel
dlridings
 
Inlägg: 779
Registrerad: 2010-02-28 22:07
Ort: Lindome
Förnamn: Daniel
Efternamn: Ridings

Re: Planering 2019 (randonneur, PBP)

Inläggav dlridings » 2019-03-08 14:23

Så är kvalloppen i gång. Det fanns ett litet, litet fönster i lördags. Jag misstänkte att Åke skulle åka. I flera av de sista åren har vi deltagit i ett tidigt lopp, oftast i Trollhätten.

Hela vintern, ända sedan vurpan i höstas, har jag följt ett mycket metodiskt träningsupplägg inomhus, på en trainer. Upplägget kommer från www.trainerroad.com ... Det är uppdelat i tre etapper: 1) bas 2) bygg och 3) specialitet

Basprogrammet är 2 x 6 veckor. Det handlar om att bygga upp den allmänna konditionen.

Byggprogrammet är vinklat åt olika behov. Det är på 8 veckor. Jag valde "sustained power build". Sustained power, det är backar det.

Förmodligen gör jag om byggfas istället för ett specialområde. Vi randonneurer passar inte in i schemat.

I alla fall, för första gången på alla år har jag kunnat hänga med Åke ända runt banan (200 km). Han kör med en tung traktor med en packlåda bak med 2 tunga kättingar (som man kan låsa fast den mest värdefulla Harley med), lite extra viktskivor för säkerhets skull ... och dubbdäck.

Det var backigt. Det är det ALLTID när Johan i Vänersborg lägger en bana. Det hjälptes inte av att framväxeln sprack itu. Vinden var kännbar hela hemvägen ... brr ... och lite kallt. Men vi kom i mål.

https://www.strava.com/activities/2187563491

Så nu är det på g.

Men hänsyn taget till alla hänsynstaganden (som Ingvar Carlsson sa en gång) ... hade Mallorca varit ett gott alternativ.
dlridings
 
Inlägg: 779
Registrerad: 2010-02-28 22:07
Ort: Lindome
Förnamn: Daniel
Efternamn: Ridings


Återgå till Övriga motionslopp i Sverige och utomlands

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst