Förbättring av våra träningspass

Här kan du läsa nyheter om Lygnens Venner och annan viktig information från klubben
Användarvisningsbild
Thomas Franzén
Inlägg: 654
Blev medlem: 2005-12-04 22:30
Förnamn: Thomas
Efternamn: Franzén
Ort: Göteborg

Förbättring av våra träningspass

Inlägg av Thomas Franzén » 2011-01-08 21:53

Lygnens Venner satsar på förbättring av våra träningspass

Lygnens Venner kommer under våren 2011 att genomföra en rad åtgärder för att komma till rätta med en del kvalitetsbrister, något som styrelsen och många av våra medlemmar har efterlyst.

Åtgärderna som planeras är följande (men kan efter hand komma att anpassas/utökas med hänsyn till inkomna synpunkter):
 1. PASSLEDARE - GRUNDKURS
  Kurs/studiecirkel för klargörande av policy och principer för hur våra träningspass ska genomföras. Kursen vänder sig i första hand till de som ska fungera som passledare (passansvarige + hjälpryttare) men alla som vill utveckla sin kunskap i dessa frågor är välkomna. LÄS MER

 2. SCHEMA FÖR TRÄNINGSPASS
  Schema för träningspassen fastställs 3-4 gånger per år för tillhörande tidsperiod. Fastställt schema publiceras på hemsidan direkt.

 3. FLER FARTGRUPPER
  Erfarenheten visar att ju fler fartgrupper vi organiserar till samma träningstillfälle, desto smidigare blir träningen med mindre risk för problem med gruppernas sammanhållning. Lygnens Venner kommer därför att sträva efter att ha följande antal fartgrupper under respektive tidsperiod (utkast, kan komma att ändras!):
  Mars-juni: 4 fartgrupper  BLÅ   GRÖN   GUL   RÖD 
  Juli-augusti: 2 fartgrupper  GRÖN   GUL 
  September-oktober: 2-3 fartgrupper  GRÖN   GUL  eventuellt  RÖD 
  November-februari: 1-2 fartgrupper  GRÖN  eventuellt  GUL 
  Detta är riktlinjer, avvikelser kan komma att förekomma. T.ex. kan  BLÅ  förekomma vid vissa helger som introduktionspass under hösten.

 4. PASSLEDARE UTSEDDA I GOD TID
  Så fort schemat för träningspassen har fastställts bestäms vilka personer som ska vara passledare (Passansvarig + Hjälpryttare) för samtliga fartgrupper under hela den kommande perioden. Detta görs således 3-4 gånger per år. När schemat för passledarna är klart på detta sätt publiceras denna information på hemsidan direkt.

 5. TYDLIGGÖRANDE AV PASSLEDARROLLEN
  Passledarna ska får hjälp med sin roll. Vi kommer att tydliggöra för alla behovet av allas stöd till de som tar på sig rollen som passledare. Passledarna kommer även att få någon typ av klädesplagg som ska göra det lättare att identifiera dem. Om det blir en väst en armbindel etc, har inte beslutats ännu.

 6. POLICY PUBLICERAS PÅ HEMSIDAN
  Policy och principer för hur våra träningspass ska genomföras kommer att finnas på hemsidan. Denna information är nu publicerad i den form den nu finns tillgänglig. LÄNK HÄR. Innehållet kommer att utgöra utgångspunkten för Grundkursen för passledare och kan komma att uppdateras efter hand.
Dessa förändringar kommer att genomföras under våren 2011.
Bild Om man inte är ute & cyklar så kommer man ingen vart.......