Hisingskrossen Lördag 2017-02-04

Här hittar du Lygnens Venners kommande och genomförda träningspass och träningsläger, med kartor, information och träningsberättelser.
Post Reply
User avatar
andale
Forumadministratör
Posts: 747
Joined: 2009-09-14 10:47
Fornamn: Anders
Efternamn: Alexandersson

Hisingskrossen Lördag 2017-02-04

Post by andale »

Hisingskrossen Lördag 2017-02-04 kl. 10:00
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Träning: Landsvägscykling
Passtyp: Vintercykling

Startplats: Pendelparkeringen, Amhult
Karta till starplatsen hittar du i kalendariet.

Distans: 66 km

Backighet:
Medel

Fartgrupp: Marschfart 24 km/tim (~ medel 20-22 km/tim)

Passansvarig: Anders A, Magnus B.

Länk till karta

Info från Passansvarig:

Inspirerade av Lars-Inges rundor nere på Onsala-halvön har undertecknad och Magnus Börjesson satt ihop en bana som tar oss till ställen på Hisingen som de flesta nog inte känner till.

Startplats är pendelparkeringen vid Amhult 100 meter söder om Torslandakrysset. Totala distansen är 65,8 km varav 23,5 km är grus eller liknande och resten asfalt.

Sträckningen är lagd så man undviker biltrafik så mycket som möjligt. Vid några tillfällen använder vi ridvägar så då gäller det att ta hänsyn om vi skulle möta eller komma ikapp något ekipage. Detta innebär att man tar kontakt med ryttaren. Som regel är det bäst att stanna vid möte på smal väg och avvakta att köra om tills man vet att det går bra.

Cyklarna ska ha långa skärmar som skyddar de som ligger efter. Att tugga hästskit är inte roligt för någon. Långa skärmar innebär att de slutar ca 10 cm från marken. Är de kortare än så är det bara sig själv man skyddar från stänk och inte bakomvarande. Sätt således på en kompislapp om ni inte redan har det.

Givetvis finns det intervallsträckor (13 st) för de som vill pressa kroppen lite extra. Vill man köra rundan i jämnt tempo så går det bra också. Vi har återsamling efter varje fartsträcka och fortsätter i jämnt tempo där alla hänger med.. Beroende på vilka kommer så kan det tänkas att vi delar upp oss i två grupper där Magnus tar hand om de som kan och vill hålla högre tempo och jag guidar de som håller mer moderat hastighet.

Efter rundan fikar vi på Mums i närheten av ICA som ligger ca 700 m från startplatsen riktning västerut. Det hörs på namnet att det är gofika där!

Lägga gärna in rundan i er Garmin så att ni själva kan se var banan går.

Totalt är intervallsträckorna 13 km. I bilden får ni lite mer detaljer att värdera.

Seså, nu är det bara att anmäla sig i kalendariet!
Hisingskrossen.JPG
Detta är ett vintercyklingspass, läs här vad det innebär :!:

Hur klär man sig i kylan: Läs här :!:
/Anders
Post Reply