FAVORIT I REPRIS-GRAPPAPROVNING.
Posted: 2018-12-15 14:34
Halhoj.
Efter starka påtryckningar från några klubbmedlemmar, har jag sytt ihop en Grappaprovning med Grappa experten Ove Boudin. Det var med honom vi 2012 började, med något undantag, våra årliga dryckesprovningar. Jag har varit i kontakt med Flying Barrel där vi varit de senaste gångerna men där är nya ägare som inte svarar på mina mejl och restaurang ETC som vi var på förra gången med Grappa har flyttat. Så bollen hamnade hos John Scott Palace, där vi firade 10 års jubileet för KM:et. Det kan tyckas lite fantasilöst men tiden är knapp och så är det inte så många som vill att Ove kommer dit med sina egna Grappor. Restaurangerna vill ju sälja sina egna drycker och så är vi ett slutet sällskap som det måste finnas en egen del av lokalen till. Jag tycker det var väldigt lyckat på Palace.
Följande gäller:
Plats: John Scott Palace http://johnscotts.se/palace/
Datum: 25 januari
Tid: kl 18:00
Pris: 3-rätter meny med 1 st dryckeskupong 674 kr
Grappaprovning av minst 5 Grappor 200 kr
Bidrag från klubben för maten -200 kr
Att betala 674 kr (Priset 2012 var 575 kr med en Antipastotallrik)
Det här kan bli hur bra som helst. När jag pratade med Ove Bodin var han jätte glad att vi ville prova hans fantastiskt goda Grappor igen med så olika smaker beroende på druvsorter och lagring. Han kommer att ta med sig en del böcker om Grappa till försäljning. Han har bl.a. skrivit världens bästa bok om just Grappans framställning och de olika tillverkarna. Förbered Er gärna med att gå in på hans hemsida http://www.boudin.se/
Maten kommer att serveras i samma lokal som vi har provningen och är enligt följande:
PONTUS FESTMENY
Laxtartar med sallad på räkor och sparris,
citronolja, salladsskott och picklade betor
Grillad gödkalventrecote med tryffelsmaksatt rödvinssås, smörslungade haricot verts och
vaxbönor samt prästostsmaksatt ”pommes Anna”
Mörk chokladmousse fylld med creme brulée. Serveras med Portersmaksatt kolasås,
kaksmulor och bär
Bröd och smör
Om någon är allergisk eller av någon anledning vill byta ut något, måste Ni göra det till mig i samband med anmälan.
ANMÄLAN ÄR BINDANDE:
Ni anmäler Er snarast dock senast måndagen den 14 januari till [email protected] Jag skickar då betalningsinstruktioner där Ni skall betala 200 kr för provningen. Maten betalar var och en direkt till Palace efter att vi ätit beroende om Ni druckit mer än den kupong som ingår. Jag fixar då även så att Ni får bidraget från klubben. Du får gärna skriva här på tråden att Du kommer, men det räknas inte som anmälan.
Passa på nu att unna dig en egen Julklapp med att börja det nya året med ett annorlunda träningspass i goda Venners lag.
Jag vill passa på att önska Er alla en God Jul.
Efter starka påtryckningar från några klubbmedlemmar, har jag sytt ihop en Grappaprovning med Grappa experten Ove Boudin. Det var med honom vi 2012 började, med något undantag, våra årliga dryckesprovningar. Jag har varit i kontakt med Flying Barrel där vi varit de senaste gångerna men där är nya ägare som inte svarar på mina mejl och restaurang ETC som vi var på förra gången med Grappa har flyttat. Så bollen hamnade hos John Scott Palace, där vi firade 10 års jubileet för KM:et. Det kan tyckas lite fantasilöst men tiden är knapp och så är det inte så många som vill att Ove kommer dit med sina egna Grappor. Restaurangerna vill ju sälja sina egna drycker och så är vi ett slutet sällskap som det måste finnas en egen del av lokalen till. Jag tycker det var väldigt lyckat på Palace.
Följande gäller:
Plats: John Scott Palace http://johnscotts.se/palace/
Datum: 25 januari
Tid: kl 18:00
Pris: 3-rätter meny med 1 st dryckeskupong 674 kr
Grappaprovning av minst 5 Grappor 200 kr
Bidrag från klubben för maten -200 kr
Att betala 674 kr (Priset 2012 var 575 kr med en Antipastotallrik)
Det här kan bli hur bra som helst. När jag pratade med Ove Bodin var han jätte glad att vi ville prova hans fantastiskt goda Grappor igen med så olika smaker beroende på druvsorter och lagring. Han kommer att ta med sig en del böcker om Grappa till försäljning. Han har bl.a. skrivit världens bästa bok om just Grappans framställning och de olika tillverkarna. Förbered Er gärna med att gå in på hans hemsida http://www.boudin.se/
Maten kommer att serveras i samma lokal som vi har provningen och är enligt följande:
PONTUS FESTMENY
Laxtartar med sallad på räkor och sparris,
citronolja, salladsskott och picklade betor
Grillad gödkalventrecote med tryffelsmaksatt rödvinssås, smörslungade haricot verts och
vaxbönor samt prästostsmaksatt ”pommes Anna”
Mörk chokladmousse fylld med creme brulée. Serveras med Portersmaksatt kolasås,
kaksmulor och bär
Bröd och smör
Om någon är allergisk eller av någon anledning vill byta ut något, måste Ni göra det till mig i samband med anmälan.
ANMÄLAN ÄR BINDANDE:
Ni anmäler Er snarast dock senast måndagen den 14 januari till [email protected] Jag skickar då betalningsinstruktioner där Ni skall betala 200 kr för provningen. Maten betalar var och en direkt till Palace efter att vi ätit beroende om Ni druckit mer än den kupong som ingår. Jag fixar då även så att Ni får bidraget från klubben. Du får gärna skriva här på tråden att Du kommer, men det räknas inte som anmälan.
Passa på nu att unna dig en egen Julklapp med att börja det nya året med ett annorlunda träningspass i goda Venners lag.
Jag vill passa på att önska Er alla en God Jul.