Årsmöte - informell rapport

På årsmötet fick Lygnens Venner en ny stark styrelse. Daniel Ridings ettårsperiod löpte ut och Pavo Johansson valdes in på två år. Annars sitter alla medlemmar kvar eftersom Roberts mandat förlängdes med två år.

Ordförande Claes-Göran Andersson
Martin Linde *
Olof Tedenbrant *
Robert Laffranchi
Pavo Johansson
1. suppleant Henry Sällylä
2. suppleant Bettina Meiners

 * Martin och Olof valdes in förra året på ett tvåårigt mandat och fortsätter på andra året.

Medlemmar kan nå styrelsen genom att skriva epost till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Att skriva kort och informellt om Kari Martens föredrag är något större än vad jag klarar av. Man måste ha hört det. Ni som inte kom missade något. Man kan beställa hans kommande bok (släpps i maj) på hans hemsida.

Lars-Inge tog upp detaljer inför Mallorcaresan. Alla deltagare kommer att få epost från Cykelresor.com inom kort. Sammanfattning:

  1. Bussen avgår från Shellmacken vid Nils Ericssonsplatsen, alltså inte bussterminalen, utan Shellmacken.
  2. Bussen avgår prick 11. Den kommer 10.30. Alla som har cyklar med sig bör finnas på plats så tidigt som möjligt. Cyklarna ska på bussen först.
  3. Vi får inte biljetter utan det som behövs är ett giltigt pass. (Glöm inte E111-kortet från Försäkringskassan (ett blått kort). Jag har slarvat bort mitt eftersom det inte behövs in norden, men det ska kunna hittas tills dess).
  4. Ni som har cyklar måste ta med era diverse Air Berlin kort.
  5. Sedan minns jag inte så mycket mer ... kartor kommer förmodligen, men om ni har gamla, så ta med dem.
P1010186

Ta gärna två:

Ta gärna två

Något som kom upp (som jag minns, vilket är ganska selektivt) var frågan om motionslopp och webbsidan. Jag har tänkt att kombinera dessa två frågor i ett försök att visa hur den nya webbsidan och det gamla forumet kan kombineras optimalt.

Om man tar ett ämne som Joutenheimen eller Bjäre, så uppstår det gärna ganska långa diskussioner. Det kan vara allt från "jag kommer" till matnyttig information om stugor, hyran, samåkning osv.

När matnyttig information strös in i diskussionen, så kan det vara svårt att komma åt på ett samlat ställe.

Joomla, vårt nya system, är ett system för att skriva texter (= artiklar i Joomlas värld). Idealet, som jag ska försöka att illustrera är:

  1. Innehållsrika artiklar i Joomla
  2. En länk från en sådan artikel till forumet

Det gör möjlighet att diskutera artikeln i forumet och när något viktigt kommer till (stughyra, samåkning osv) kan den information föras in i huvudartikeln. På det sättet samlas all viktig information på ett ställe istället för att vara utspridda i olika inlägg. Man kan förstås återföra sådan information till huvudinlägget, men den som har sökt ett specifik inlägg i forumet vet att det inte är så lätt att hitta, jämfört med kategoriseringssystemet i Joomla. Det senare är mer översiktligt även om det förra också har ett system för kategorier. Det går snabbare i Joomla.

Jag vill tacka styrelsen för blommorna jag fick som tack. Det kom helt oväntat.

Om ni vill lägga till något i den här korta rapporten är det bara att göra det. Om ni inte vet hur man gör, så kan man skriva något i forumet och jag kan få in det här i artikeln.

Länk till forumet finns här.

Extra information