Wattcykling STC Backaplan

 

Nu är det klart att vi även denna innesäsongen kommer köra WattCykel på STC Backa Entré!

Vad gör vi?
Med jämna mellanrum gör vi ett (estimerat) FTP-test dvs vi uppskattar vår individuella laktattröskel (hur många watt vi teoretiskt kan trampa i 60min) som då blir vårt FTP i Watt. Utifrån vårt FTP kör vi sedan var vecka olika typer av intervaller som på effektivaste sätt gör oss tex starkare, uthålligare, mjölksyratåligare osv osv. Det fina i kråksången är inte bara att det blir effektiv och optimerad träning, men att vi genom vinter och vår kommer kunna utvärdera våra resultat, gå in i WattHub och faktiskt objektivt se hur vi blivit bättre av vår träning.

När gör vi?
Var måndag (stort sett) med start 8/10 kl 19.15. Boka i kalendariet!
Den 8/10 kör vi ett 20 min FTP-test och då är det bra om man inte har tränat 1-2 dagar innan och kommer välhydrerad och inte proppmätt till träningen.

Vad kostar det?
Detta skriver STC: 279kr/mån, 12 mån bindningstid. Frysning är vanligtvis 2 mån/år men vi har gått förbi detta för er och därför kan ni frysa i 6 mån (sommarperioden). Frysning = 100kr. För oss som har frysta kort sedan tidigare gäller våra tidigare avtal.

Vad behöver man ha med sig?
Pedalerna är kompatibla med SPD, Look och så finns det korgar.
Pulsband garmin eller polar som man synkar med cykeln.
För att logga passet och tex ladda upp på Strava så synkar man sin Garmin-dator med cykeln eller så laddar man ner WattBike-appen till sin telefon.
Snygga cykelkläder, svetthandduk och vattenflaska behöver jag inte skriva. Cykelkeps är frivilligt att bära.

Leder passet gör oftast Andreas P. och fram till nu har ingen lämnat utan att vara genomsvett ;)

Spinning vintern 2012 - 2013

 

Spinning återstartar efter helgerna torsdag 10/1 kl. 18.00

Det blir på Actic, Holmen.

OBS! Det är obligatorisk anmälan på kalendarielänken för varje pass. Varje pass kostar 30 kr som kommer att faktureras efter säsongen via statistik på anmälningarna per person.

Det är viktigt att ni avanmäler er om ni inte kan så att bokad plats går till annan medlem på reservlistan.

Så här långt har det inte varit fullt på passen men vi vet av erfarenhet att trycket ökar efter helgerna in i januari fram till mars.

Anmälningslänkarna är låsta de öppnas vecka för vecka efter avslut av veckans pass. Håll koll på hemsidan!

Spinning 15/3

Hej Gänget !

Nu på Torsdag 15/3 är jag tillbaka på cykeln längst fram i salen.

 

Hoppas få se så många som möjligt av er ta er an slutfasen av . av årets innepass. Ladda inför 2 timmars tröskelträning som kommer göra oss starka inför årets bravader på vägarna.

mvh:Ashkan 

Extra information