Wattcykling STC Backaplan

 

Nu är det klart att vi även denna innesäsongen kommer köra WattCykel på STC Backa Entré!

Vad gör vi?
Med jämna mellanrum gör vi ett (estimerat) FTP-test dvs vi uppskattar vår individuella laktattröskel (hur många watt vi teoretiskt kan trampa i 60min) som då blir vårt FTP i Watt. Utifrån vårt FTP kör vi sedan var vecka olika typer av intervaller som på effektivaste sätt gör oss tex starkare, uthålligare, mjölksyratåligare osv osv. Det fina i kråksången är inte bara att det blir effektiv och optimerad träning, men att vi genom vinter och vår kommer kunna utvärdera våra resultat, gå in i WattHub och faktiskt objektivt se hur vi blivit bättre av vår träning.

När gör vi?
Var måndag (stort sett) med start 8/10 kl 19.15. Boka i kalendariet!
Den 8/10 kör vi ett 20 min FTP-test och då är det bra om man inte har tränat 1-2 dagar innan och kommer välhydrerad och inte proppmätt till träningen.

Vad kostar det?
Detta skriver STC: 279kr/mån, 12 mån bindningstid. Frysning är vanligtvis 2 mån/år men vi har gått förbi detta för er och därför kan ni frysa i 6 mån (sommarperioden). Frysning = 100kr. För oss som har frysta kort sedan tidigare gäller våra tidigare avtal.

Vad behöver man ha med sig?
Pedalerna är kompatibla med SPD, Look och så finns det korgar.
Pulsband garmin eller polar som man synkar med cykeln.
För att logga passet och tex ladda upp på Strava så synkar man sin Garmin-dator med cykeln eller så laddar man ner WattBike-appen till sin telefon.
Snygga cykelkläder, svetthandduk och vattenflaska behöver jag inte skriva. Cykelkeps är frivilligt att bära.

Leder passet gör oftast Andreas P. och fram till nu har ingen lämnat utan att vara genomsvett ;)

Extra information