Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Första träffen med sub-9!

september 14, 2023 @ 18:00 - 19:30

Anmälda

Dario MantinoCarl Erkenstam
Fabio AbateThomas Backman
Anmälda: 4 / ∞

En av Lygnens Venners sub-grupp på Vätternrundan

Hejsan!

Som flera av er säkert har läst på hemsidan kommer vår cykelklubb att stödja en sub 9-satsning till Vätternrundan 2024. Jag heter Dario Mantino och kommer att leda gruppen. Jag hoppas att du vill vara med och cykla i sub-9!

Vi ska diskutera vårt upplägg på ett möte i september, som jag kommer att återkomma till mot slutet av detta inlägg. Redan nu vill jag dock nämna några viktiga punkter för vår satsning:

 • Vår sub 9-grupp kommer att ha en starttid på lördagen den 15:e juni 2024, någon gång mellan 11:30 och 12:30. Den exakta starttiden kommer vi att få längre fram av Vätternrundans administratörer. Vi kommer dessutom att ha två egna depåer, nämligen i Bankeryd (efter cirka 11 mil) och i Karlsborg (efter cirka 21 mil).
 • Ett mål för gruppen är naturligtvis att genomföra loppet på en tid under nio timmar. Det allra viktigaste är dock alltid cykelsäkerheten och gruppens goda laganda. Tidsmålsättningen sub-9 kan komma att justeras upp dagarna inför loppet och även under loppet, beroende på väderförhållanden och andra faktorer som kan riskera att äventyra vår cykelsäkerhet och försvåra cyklingen för stora delar av gruppen. Vi ska helst ha med så många deltagare som möjligt i mål samtidigt. Gruppens sammanhållning blir en viktig prioritet och det är en förutsättning för att vi både ska kunna ha roligt tillsammans och för att vi ska lyckas med att cykla snyggt och säkert, som vi alltid gör i Lygnens venner.
 • En förutsättning för en lyckad sub 9-satsning är att alla deltagare är i bra form vid startlinjen. För att komma i form till en sub-9 på Vätternrundan är det nödvändigt att börja träna tidigt, redan från hösten och vintern. Och roligt ska det vara! Vår klubb arrangerar vintercykling på söndagar året om och förhoppningsvis blir det även spinning en vardagkväll i veckan. Det är väldigt roliga och uppskattade träningar, så dyk gärna upp där. Se dessutom till att hålla igång på egen hand och börja med det nu!
 • Vi kommer att ha regelbundna gemensamma träningar från början av april. Det är viktigt för att vi ska bli en sammansvetsad grupp och för att vi ska kunna cykla så smidigt och effektivt som möjligt. Mitt förslag är att träningarna sker i princip varje söndag från första söndagen i april och fram till loppet. Vi diskuterar detta när vi träffas i september och vi spikar ett mer detaljerat program under hösten.

Som ni kanske har läst på hemsidan kommer alla våra Vätterngrupper att träffas i oktober för att cykla och umgås. Vi ska dock passa på och träffas i sub 9-gänget, och det tidigare än så! Torsdag 14 september är det dags för en spännande bergsetapp i cykeltävlingen Vuelta a España. Vi som vill och kan titta på etappen träffas då på Glenn Sportsbar Frölunda Torg från kl. 16:30 den dagen. Från kl. 18:00 håller vi vårt första möte, samma ställe och samma dag, med alla de som är intresserade av sub-9!

Är detta något för dig? Ja? Bra! Gör såhär:

 • Skriv till [email protected] att du är intresserad av att cykla i sub-9 med Lygnens venner på Vätternrundan 2024.
 • Anmäl dig i detta evenemang till första mötet för gruppen, torsdag 14 september på Glenn Sportsbar Frölunda Torg kl. 18:00.
 • Du får gärna skicka ett mejl till [email protected] om du tänker dyka upp på Glenn redan från kl. 16:30.

Hoppas du blir en av cykelvennerna i sub-9!

Väl mött,

Dario

Detaljer

Datum:
september 14, 2023
Tid:
18:00 - 19:30

Plats

Frölunda torg 1
Frölunda torg 1
Göteborg, Sverige
+ Google Map

9 reaktioner till “Första träffen med sub-9!”

 1. Hejsan, välkomna till alla dem som är intresserade av sub-9 till Vätternrundan 2024! Vi ska titta på Spanien runt och sedan ha vårt första möte för sub-satsningen. Läs mer i evenemangets beskrivning. Vi ses!

 2. Hej alla! Det börjar komma in namn på cyklister som är intresserade av sub-9. Det är kul! Här kommer en uppdaterad lista av de som anmält intresse:
  Dario Mantino
  Linus Holm
  Eddy Carlsson
  Fabio Abate
  Adrian de Roos
  Thomas Backman
  Tobias Hansson
  Carl Erkenstam
  Klas Utbult
  Anders Jonefjäll
  Magnus Börjesson
  David Kvist
  Jan Bergström
  Bauke de Jong
  Först från nu på fredag kan man anmäla gruppen till Vätternrundan och jag har tänkt boka 30 platser. Skicka mejl till mig om ni är intresserade och kom på första mötet!
  Vi hörs,
  Dario

 3. Va bra! Nu har vi gjort en anmälan för vår grupp! Jag har ansökt om 30 platser för sub-9. Senast 11 oktober får vi information om gruppens fiktiva starttid (den riktiga tiden sätts under våren 2024) samt gruppens anmälningskod. Just nu är vi 10 cyklister som har anmält intresse men jag vet att många fler funderar och vill. Tveka inte att kontakta mig ifall ni vill bolla lite tankar. Annars ses vi på Glenn den 14 september! Hälsningar, Dario.

  1. Bra där, David! Vi ses på Glenn nästa vecka. Och kul att Klas och Magnus vill vara med i sub-9! Andra har jag haft kontakt med via andra kanaler. Fortsätt skriv mejl till mig, ni som undrar och/eller vill anmäla intresse. Vi blir en riktigt bra grupp!

  1. Tack alla för en trevlig och givande första träff! Efter Evenepoels kavalkad in i mål var det vår tur att planera vår egen i Motala nästa år. Jag har startat forumtråden “Sub 9 Vätternrundan 2024”. Där finns det nu en uppdatering från dagens träff. Från och med nu kommer vår grupp att huvudsakligen kommunicera via den tråden i forumet. Ni som vill vara med i sub 9, mejla till [email protected]. Vi hörs, Dario.

Lämna ett svar