Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hemvändan

juli 3, 2022 @ 09:00 - 15:30

Anmälda

Roger AnderssonMartin Utbult
Magnus Olssonchristian von corswant
Anmälda: 4 / ∞

Träning: Landsvägscykling
Passtyp: Distans: 140-158 km

Startplats: Sävedalen

Grupp Grön
Bana: https://ridewithgps.com/routes/29920916
Passledare:
Hjälpryttare:

Info från passledaren: Tempot blir 23-25 km/h.

Grupp Gul
Bana: https://ridewithgps.com/routes/26877205
Passledare: Magnus Olsson
Hjälpryttare:

Info från passledaren:

Grupp Röd

Bana: https://ridewithgps.com/routes/26877205
Passledare: Roger Andersson
Hjälpryttare:

Info från passledaren:

Vid träning med klubben gäller följande regler.
• Godkänd cykelhjälm skall användas.
• Cykeln skall ha ett fungerande bromssystem.
• Vid cykling i mörker skall belysning finnas och gärna reflexväst.
• Vid klubbens normala gruppcykling är inte tempostyre tillåtet.
• Vi följer gällande trafikregler
• Passledarens direktiv skall följas
• Ladda gärna ner appen 112

Läs gärna igenom klubbens träningspolicy oavsett om ni är ny eller gammal i klubben.

Detaljer

Datum:
juli 3, 2022
Tid:
09:00 - 15:30

Arrangör

Lygnens Venner
E-post
webmaster@lvg.nu
Visa Arrangör-webbplats

5 reaktioner till “Hemvändan”

 1. Välkomna till söndagens distanspass med fika som mina föräldrar ordnar i Lilla Edet. Beroende på hur många vi blir så är det antingen fika i OK Gipens lokal där vi var i maj och förra året eller om vi är färre än ca 10 cyklister så tar vi fikat hemma hos mina föräldrar. Fikapengar swishas till mig (Roger Andersson) på 070 647 9008 så skänks alla pengar till Barndiabetesfonden.

  Anmäl er tidigt till rundan så vi får ett hum om hur många som kommer! Vädret ser ut att bli bra. Vi samlas 08:50 för avfärd 09:00. Ta med egen energi i fickorna då det kan behövas påfyllning. Det är ca 10 mil till fikat. Vi har passledare för röd och gul grupp.

  /Roger

 2. Med tanke på vädret som ser ut att kunna bli blött så tar vi fikat i OK Gipens lokal där det finns större utrymme att torka sig. Om man har möjlighet är det bra att ha med sig torra tröjor att skifta till.
  Vi ses 08:50 vid starten i Sävedalen.
  /Roger

 3. Vi var 4 stycken på dagens runda, Magnus Olsson, Martin Utbult, Christan von Corswant och Roger Andersson så vi körde en grupp. Regnet började precis när vi startade rundan och sedan var det mer eller mindre regn hela vägen upp till fikat i Lilla Edet. Det var dock hyfsad temperatur så det funkade bra att cykla. Efter lite diskussion om vi skulle korta av och ta gröna banan så valde vi trots allt den längre gula och röda banan!

  Vid fikat så fanns det handdukar att torka sig med och bastu att värma sig själv eller kläder i. Tror alla hade med sig åtminstone något plagg i packningen så skifte till delvis torra kläder gjordes också. Fikat hade mina föräldrar fixat i OK Gipens lokal och det var gott och välbehövlig påfyllning med smörgåsar, kaka, kaffe, te och saft.

  När vi fikat klart hade regnet upphört och resten av turen ner mot Göteborg var det uppehåll. Tyvärr fick Magnus problem med punktering och trots noggranna undersökningar av däck och slang hittade vi inget uppenbart men snart var det dags att pumpa igen och strax därefter för en ny slang. Ännu ett stopp för pumpning men sedan sade Magnus att han skulle ta tåget hem så när det blev tomt nästa gång i Kungälv så lämnade vi Magnus ensam och vi tre andra fortsatte hemåt utan problem. Det tog lite tid för Magnus med tågen men till kom han hem också!

  Mycket fina vägar och mycket jämn och fin cykling i gruppen. Vi tog oss friheten att vika av från rutten på några ställen och välja alternativa vägar, t.ex. strax norr om Lilla Edet där vi körde längs älven istället för längs RV45 och mot Kungälv där vi tog vägen förbi vattenverket och längs älven. Vi fick ett snitt på ca 28 och vi inledde lugnt och ökade efterhand!

  Nästa vecka är det Gottskärs glass.
  /Roger

Lämna ett svar