Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Töllsjörundan

maj 29, 2022 @ 09:00 - 13:30

Anmälda

Anders AlexanderssonAdrian de RoosMagnus OlssonLars-Inge KjörnsbergMats HåkanssonFabbe VecchiSeb Linkechristian von corswantDaniel Grandin
Roald KarlssonCay TidqvistPeter JonssonDario MantinoMats SarapikPer-Arne UtbultClaes-Göran AnderssonMarko Strube
Anmälda: 17 / ∞

Träning: Landsvägscykling
Passtyp: Distans

Startplats:
Landvetter

Grupp Grön
Bana: https://ridewithgps.com/routes/26878611
Passledare: Roald Karlsson
Hjälpryttare:

Info från passledaren: Lugnt och fint i 23-25 km/t.

Grupp Gul
Bana: https://ridewithgps.com/routes/26878602
Passledare: Anders Alexandersson
Hjälpryttare:

Info från passledaren:

Grupp Röd
Bana: https://ridewithgps.com/routes/26877309
Passledare:
Hjälpryttare:

Info från passledaren:

Vid träning med klubben gäller följande regler.
• Godkänd cykelhjälm skall användas.
• Cykeln skall ha ett fungerande bromssystem.
• Vid cykling i mörker skall belysning finnas och gärna reflexväst.
• Vid klubbens normala gruppcykling är inte tempostyre tillåtet.
• Vi följer gällande trafikregler
• Passledarens direktiv skall följas
• Ladda gärna ner appen 112

Läs gärna igenom klubbens träningspolicy oavsett om ni är ny eller gammal i klubben.

Detaljer

Datum:
maj 29, 2022
Tid:
09:00 - 13:30

Arrangör

Lygnens Venner
E-post
webmaster@lvg.nu
Visa Arrangör-webbplats

9 reaktioner till “Töllsjörundan”

 1. Hej & välkomna till Töllsjörundan på söndag!
  Jag kommer att leda den gröna gruppen på en 71 km lång runda i lagom tempo och Anders tar hand om de som vill köra i gult.
  Som det ser ut idag så får vi en fin runda med måttliga vindar från nord vilket ger sidvind/medvind under stora delar av rundan för gröna gruppen.

  Jag tror att det är dåligt med fikamöjligheter för grön grupp så ta med energi om det behövs så tar vi en paus vid lämpligt ställe.

  /Roald

 2. Hej!

  Inte mycket att tillägga till Roalds inlägg, mer än att gula rundan är 10,4 mil och ganska kuperad. Gul grupp håller ett snitt på 26-28 km/tim. Fika kan vi göra antingen vid Tempo i Töllsjö eller på Smakfullt i Bollebygd, men det är ändå bra att ha med lite energitillskott. Vädret ser som sagt ut att bli riktigt fint.

  Välkomna!

 3. Passledare för en grupp bestående av 12 cyklister totalt. Kan konstatera att rundorna numera flyter på mycket bra. Trots en mycket kuperad bana höll gruppen ihop hela vägen oavsett om det gick uppför eller nedför.

  Vi hade inga incidenter, men däremot gick det inte så bra för den älg, som korsade vägen framför och blev påkörd av en mötande bil. Den försvann in i skogen med troligt brutet ben. Föraren ringde och anmälde.

  Kolla gärna in klubbens Instagram på hemsidan eller följ ck_lygnens_venner.

  1. Tack för en trevlig, fin och givande runda. Efter tre års frånvaro från klubbcykling så kände jag mig varmt välkommen och det kändes som det var igår jag senast cyklade med er. En del nya ansikten var det men förhoppningen är att de skall bli lika bekanta som de tidigare kända.
   Tills vi ses nästa gång cykla lugnt🚴‍♂️😎
   Fabbe

 4. Gröna gruppen bestod av 4 cyklister från starten som blev lite försenad då vi gick igenom grunderna i gruppcykling lite snabbt innan vi rullade iväg österut. Eftersom vi “slapp” cykla upp mot Ödenäs rullade det på i ett behagligt tempo hela vägen till Hällingsjö där vi stannade på Ingo och tog en kaffe i solskenet. Efter det var det fri fart i Ubbhultsbacken som uppvärmning. I backen blev vi ikappkörd av Adrian som på grund av en malör med GPS:n missade starten med en halvtimme men tack vare fikat kom han ikapp oss, starkt kört!

  Efter Ubbhult var det väldigt lättcyklat så farten åkte upp rejält och väl tillbaks i Landvetter landade vi på det inte så rumsrena snittet på dryga 26km/h men eftersom alla åkte med lätt i den farten så kändes det ok en dag som denna.

  Alla körde mycket bra och cyklingen fungerade fint trots en blandad grupp erfarenhetsmässigt så jag tackar för en trevlig tur!

  /Roald

Lämna ett svar