Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Vättlefjäll runt

juni 11, 2023 @ 09:00 - 13:00

Anmälda

Dario MantinoRoger AnderssonEddy CarlssonPeter JonssonAnders AlexanderssonClaes-Göran AnderssonMagnus LindhIngemar StrålbergMattias TichyChristoffer KarlssonAndreas PapagiannisMarko Strube
Magnus OlssonBjörn TuvestadJörgen StadlerJonathan KellySebastian AhlströmErik PaulsonMartin Utbultchristian von corswantKristoffer Zietek KrohnRichard KarlssonSeb Linke
Anmälda: 23 / ∞

Träning: Landsvägscykling
Passtyp: Distans 85-96 km

Startplats:
Sävedalen

Grupp Grön
Bana: https://ridewithgps.com/routes/26878532
Passledare: Björn Tuvestad
Hjälpryttare:

Info från passledaren: Lugnt och fint i 23-25 km/t.
Grön om tillräckligt många är anmälda.
Gärna fikastopp i Kungälv vid fästningen.

Grupp Gul
Bana: https://ridewithgps.com/routes/28133963
Passledare: Peter Jonsson
Hjälpryttare:

Info från passledaren:

Grupp Röd
Bana: https://ridewithgps.com/routes/28068021
Passledare: Roger A
Hjälpryttare:

Info från passledaren:

Vid träning med klubben gäller följande regler.
• Godkänd cykelhjälm skall användas.
• Cykeln skall ha ett fungerande bromssystem.
• Vid cykling i mörker skall belysning finnas och gärna reflexväst.
• Vid klubbens normala gruppcykling är inte tempostyre tillåtet.
• Vi följer gällande trafikregler
• Passledarens direktiv skall följas
• Ladda gärna ner appen 112

Läs gärna igenom klubbens träningspolicy oavsett om ni är ny eller gammal i klubben.

Details

Date:
juni 11, 2023
Time:
09:00 - 13:00
Event Categories:
,

Organizer

Lygnens Venner
Email
webmaster@lvg.nu
View Organizer Website

5 reaktioner till “Vättlefjäll runt”

 1. På söndag samlas vi i Sävedalen 08:50 för genomgång och startar cyklingen klockan 9:00. Vi har ledare för alla tre grupper så vi hoppas på att det blir deltagare i alla grupper också.
  Fikastrategin kanske varierar mellan grupperna, jag räknar med att röda gruppen tar fika efter rundan i Sävedalen. Grön grupp verkar vilja ändra lite på banan och ta en fika i Kungälv. Ta med energi så ni kan fylla på under rundan också!

  In och anmäl er. Ser ut att bli härligt väder.
  /Roger

 2. Hej

  Kommer och cyklar med Gul grupp till Kilanda sedan cyklar jag originalbanan Långa Mysterna för Racer ner till Skepplandavägen och genom Älvängen. Har min bergscykel i Torrevieja så det är alldeles för kuperat över Ryd med Vengen.

  //CG

 3. Det blev en kanondag för cykling idag. Vi var 23 stycken vid samlingen. I den gula gruppen blev vi 13 stycken när vi gjort gemensam sak med den gröna som var 3 stycken.
  Vi delade gruppen i 2 delar då det var mycket körning på cykelbanor efter Mjörn.
  Det flöt på utan problem på denna mycket fina men backiga bana. Undertecknad fick dock en punka i höjd med Alelyckan straxt innan vi var framme i Sävedalen och fikan. Efter fikat provade vi lite teknik övningar på cykel på parkeringen bakom fiket.
  Det var Strålis och Magnus Lindh visade lite roliga övningar. Det var en klart rolig grej som jag hoppas vi kan genomföra under lite mer ordnade former som en kul klubbaktivitet efter lite mer övningar.
  //Peter

 4. Röda gruppen var 12 stycken, så hela 25 personer sammanlagt idag, kul! Vi valde mestadels vägar framför cykelbanor då det var lite trafik ute. Några frifartssträckor men i övrigt höll vi ihop på den kuperade banan. Bra kört av alla!
  /Roger

 5. Mycket fin runda med röd grupp som gick i ett fantastiskt sommarväder. Rundan rundades av med sedvanlig fika på Cederleufs.

  Därefter tog jag och Magnus, med Peter som testlärling, tag i teknikövningar med cykel på parkeringsplatsen bakom Cederleufs. Syftet är att sätta upp ett träningsprogram där vi alla ska träna på att kunna hantera cykeln på ett bättre och säkrare sätt. Vi gick igenom grunderna i cykelkontroll och tränade på skarpa svängar, plocka upp vattenflaskor, cykla axel mot axel, “bunny hop” (hopp över hinder), “track stand” (hålla balans när cykeln står still), effektiv panikbromsning mm. Jag och Magnus, med starkt stöd av Peter fick blodad tand inför denna viktiga, och i Lygnern förbisedda del, av cyklandet och vi jobbar på att ta formalisera övningar och aktiviteter som passar in för vår typ av cykling. Mer i detta ämne kommer…
  /Ingemar

Lämna ett svar