Vinterträning utomhus 2020-2021

Här hittar du Lygnens Venners kommande och genomförda träningspass och träningsläger, med kartor, information och träningsberättelser.
Post Reply
User avatar
Dario
Posts: 352
Joined: 2017-08-06 21:50
Fornamn: Dario
Efternamn: Mantino

Vinterträning utomhus 2020-2021

Post by Dario »

Hej alla,

Det är för mig ett stort nöje att få annonsera cykelårets höjdpunkt: Snart drar våra vinterträningar igång \:D/ !

I år blir det lite extra kul eftersom vi har en hel del nyheter att presentera. Den första är en vinterkalender med många nya banor. Den kan ni ta del av på hemsidan genom att klicka på Rundor > Planeringskalender > Vinter 2020 - 2021.

En annan förändring jämfört med tidigare vintersäsonger är att vi har som inriktning att varje vinterrunda ska innehålla grusavsnitt på totalt minst 2 mil. Det är dessutom vår ambition att på varje vinterpass erbjuda två fartgrupper, en lugnare och en snabbare, med två passledare och, där det är möjligt, två olika långa varianter på samma bana. Som vanligt fikar vi efter avslutat pass på vintern.

Viktigt: Inga racercyklar! Det som gäller är vintercykel (cykelcross, gravel, mountain bike) med grova däck/dubbdäck, skärmar och kompislapp, dvs. förlängd bakre skärm nästan ända ner till marken.

Det första vinterpasset blir söndagen den 25e oktober. Snart kommer vinterpassen att dyka upp på hemsidans kalendarium, så att det går att anmäla sig till dem.

En sista nyhet är att vi i år kommer att ha våra onsdagsträningar utomhus även på vintern :-D ! Som regel kommer vi att starta vid Preem utanför Slottsskogen kl. 18:00 och cykla under ett par timmar i blandad terräng asfalt/grus. Lampa fram och bak är då obligatoriskt! Jag kommer att skriva en uppdatering i forumet om onsdagspassen varje vecka från slutet av oktober.

Det ska bli kul att snart få använda vintercykeln med vennerna \:D/ !

Ha det bra,

Dario
Post Reply