Vättern 2022 cirka 10:30

Forum för Lygnens Venners deltagande på Vätternrundan. Om anmälan, startgrupper, resa, boende, träning och subgrupper etc.
Nikroo
Posts: 2
Joined: 2017-02-03 17:56
Förnamn: Nikolina
Efternamn: Roos

Re: Vättern 2022 cirka 10:30

Post by Nikroo »

Hej finns det fortfarande platser kvar i denna gruppen? Hälsningar nikolina och elin
molsson
Posts: 917
Joined: 2008-11-19 09:54
Förnamn: Magnus
Efternamn: Olsson

Re: Vättern 2022 cirka 10:30

Post by molsson »

Hej Nikolina, anmälan öppet till slutet januari. mejla Jörgen enligt tidigare i tråden så får ni kod.

Gäller även om det är någon mer som vill vara med.

/Magnus
User avatar
Jörgen
Posts: 136
Joined: 2016-10-19 19:40
Förnamn: Jörgen
Efternamn: Stadler

Re: Vättern 2022 cirka 10:30

Post by Jörgen »

Hej allihop!

Nu är vi 22 st i gruppen. Några har ännu inte anmält sig på Vätternrundans hemsida men Ni har tid till den sista januari! Vi har nämligen i år fått lite extra tid att anmäla folk till vår grupp av Vätternrundan.
Även om 22 är en lagom stor grupp så har vi fortfarande plats för några hugade cyklister till i både sub10,5 och sub12,5 grupperna. Om någon känner någon som kanske varit lite sen och vill vara med så be dem bara att kontakta oss!

Vad händer nu:
1. Magnus och jag kommer inom kort med en plan för vårens träningar.
2. Ni kan redan nu boka helgen 30/4-1/5 för vårt träningsläger på i Bjärehalvön. (För er som inte varit med där förr måste jag varna för att det är beroendeframkallande. Har man varit där en gång vill man inte gärna missa det igen).
3, Ni åker väl med på Lygnartåget? Det klart bästa sättet att ta sig till och bo i Motala under Vätternrundan. Mer info på www.lygnartaget.se Anmälan är öppen.
4. Ni har väl inte glömt att lösa medlemsavgiften till Lygnens Venner

Det är viktigt för säkerheten och måluppfyllelsen att man tränat på att cykla i grupp och att vi fått samträna gruppen innan start. Så vi vill att alla är med några gånger under våren. Då lär vi oss kommunicera rätt med varandra och bete oss som en grupp vilket ger flow. Det i sin tur maximerar nyttan (och lyckan) med gruppcykling. Det är då det blir riktigt kul och säkert att köra Vätternrundan! (Sedan har naturligtvis var och en ansvaret att sköta sin egna träning så att man är i så god form att man hänger med och orkar bidra till kollektivet de flesta av de 31,5 milen...)

Vi har några utsocknes cyklister i gruppen. Flera av er är från Munkedal noterar jag. Jag vet inte om Ni känner varandra. Ni kan ju bilda en egen liten träningsgrupp - som kopplar på den större gruppen några gånger under våren? Kanske kan vi lägga en gemensam runda i Era hemtrakter under våren? Det finns ju sjukt fina vägar där uppe... Kom gärna med förslag!

Vi hörs snart igen!

Magnus & Jörgen
User avatar
Jörgen
Posts: 136
Joined: 2016-10-19 19:40
Förnamn: Jörgen
Efternamn: Stadler

Re: Vättern 2022 cirka 10:30

Post by Jörgen »

Hej Venner!
Våren är på gång. Skidsäsongen är över i alla fall här i Göteborg. Nu ska det oljas eller vaxas kedjor istället! Det kommer bli jätteskoj!!!

Vi är för närvarande 24 personer i sub 10,5-gruppen - vilket är precis lagom!
Nu har Magnus och jag också fått ihop ett träningsplan för våren också.

Träningsplan
Vi ser gärna att man deltar i alla klubbens träningar (se bifogad fil - du anmäler dig i träningskalendern).
Vi har också valt ut några tillfällen där vi hoppas att alla - eller i alla fall nästan alla - försöker vara med. Dels för att vi behöver samträna och dels för att vi behöver träffas och snacka ihop oss. Så sätt nu av tid för dessa turer i din kalender!

De tillfällen vi valt ut är:
15 april Långfredag samling och gemensam runda
30 april-1 maj Bjärelägret (lördag-söndag)
22 maj Distanspass med klubben (söndag)
26 maj Distanspass med klubben (Kristi himmelfärd)
4 juni Motionslopp (Västkusten runt/Orust runt) eller Munkedalsrunda (lördag)

Krav på träning:
Vi diskar ingen från gruppen om man missar någon av våra gemensamma turer.
Men det är ett krav att alla, även du som vet att du är en stark cyklist men inte har cyklat i grupp tidigare, tränar med klubben några gånger och lär dig hur vi cyklar i grupp. Det gör du enkelt genom att delta i våra söndagsträningar under våren. Där finns duktiga passledare som hjälper dig tillrätta!
Det är alltså inte okej att komma med i gruppen och aldrig ha cyklat i grupp tidigare. Oavsett fysisk kapacitet och cykelvana. Det är för allas säkerhet vi har den regeln.

Att tänka på nu:
Missa inte sista anmälningsdag till Bjärelägret som är på söndag den 13/3!!!

Har Ni frågor kan ni ställa dom här på forumet eller via mail eller telefon!

Cykelhälsningar,
Magnus & Jörgen
Träningsplan sub 10,5 2022.xlsx
(13.04 KiB) Downloaded 36 times
molsson
Posts: 917
Joined: 2008-11-19 09:54
Förnamn: Magnus
Efternamn: Olsson

Re: Vättern 2022 cirka 10:30

Post by molsson »

Tidplanen uppdaterad med starttid 05:08 och sluttid på 10:30
ghjalmar
Posts: 1
Joined: 2022-03-10 19:47
Förnamn: Hjalmar
Efternamn: Egilsson

Re: Vättern 2022 cirka 10:30

Post by ghjalmar »

Hej!

Jag ser framemot vårens träning och lopp! Var ute en sväng i det fina vädret i går och startade träningen inför årets Vätternrunda.

En sak jag undrar med Lygnaretåget och hade hoppats att tidigare resenärer skulle kunna hjälpa mig med, rekommenderar folk att ta en liggplats eller en sovplats? Det kommer kanske inte att påverka så mycket men hade varit kul om man varit i samma vagn som flera i klungan!
:-D
// Hjalmar
molsson
Posts: 917
Joined: 2008-11-19 09:54
Förnamn: Magnus
Efternamn: Olsson

Re: Vättern 2022 cirka 10:30

Post by molsson »

Hej Hjalmar

Valet av sov eller liggvagn är nästan ingen skillnad i bekvämlighet, i sovkupé bor man 3 stycken och i liggkupé bor man 4 men liggkupén är större och egentligen byggd för 6, där 2 sängar blir en soffa då det bara är 4 resenärer. Alla kupéer är bäddade så det är inte som på SJ att du behöver ha med egna lakan i liggkupén. Bättre plats eller mindre risk för snarkningar kan vara avgörande :-)

Jag försöker alltid placera in resenärerna så att de som startar samtidigt sover intill varandra så vi ska bli så lite störda under natten som möjligt. Det gör att vi som startar i sub 10,5 kommer att hamna i samma eller vagnar intill varandra.

Hälsningar Magnus för Lygnartåget (och sub 10,5).
Post Reply