Vinterbelysning och däck

Här kan du ställa frågor och ge svar om träning, kost, mekartips osv. Skriva köpes/säljes/bytes/lånas annonser. Tipsa andra cyklister om allt ifrån prylar, cykelrundor, härliga backar, affärer eller hemsidor - ja, allt som är cykelrelaterat.
User avatar
Claes-Göran Andersson
Posts: 3869
Joined: 2006-04-25 13:53
Fornamn: Claes-Göran
Efternamn: Andersson
Location: Partille

Re: Vinterbelysning och däck

Post by Claes-Göran Andersson »

Skumt att du har problem med O-ringarna. Har använt mina lampor hur mycket som helst utan några problem. Gillar enkelheten att montera och avmontera vill inte ha lamporna fast monterade.

//CG
"He is able who thinks he is able!"
mikebike
Posts: 469
Joined: 2008-09-05 11:35
Fornamn: Mikael
Efternamn: Jansson

Re: Vinterbelysning och däck

Post by mikebike »

Coolt ljus- och trixfixande Kalle!
Intressanta kommentarer, verkligen,
Tackar för denna "upplysande" info.
"Våga vägra mörkret-mikebike"
User avatar
Kalle
Posts: 80
Joined: 2005-12-05 09:24
Fornamn: Karl-Olof
Efternamn: Claesson
Location: Flatås

Re: Vinterbelysning och däck

Post by Kalle »

Att jag har haft lite bekymmer med att lampan inte satt fast beror nog till den del på mitt styre. Styret har en diameter i mittern, där den stitter fast i styrstammen och en annan diameter vid handtagen. Där lampan hamnade är styret "koniskt" format från den större diameter till den mindre.
Materialet som ligger an mot styret och som skall med sin friktion hålla fast lampan till sammans med O-ringen tyckte jag var lite för "hårt" på den lampa som jag köpte från XXL (Magicshine). Friktionen som uppstår är naturligtvis en kombination mellan ytorna på styret och på lampan. Men i mitt fall fungerade det inte. Men med de fästen som jag köpte (Catyey H-24) kunde jag skruva fast fästet och fick samtidiget efter lite mekende en "snäppfästning" av mina lampor.
Kanske var jag även lite färgad av den utförliga beskrivningen, länk som finns i denna "tråd", hur man kunde gå till väga.
Nu sitter lamporna fast och jag behöver inte rikta om dem varje gång jag slår på dem.
De reaktioner som jag får i trafiken till och från jobbet är väldigt positiva. Bilisterna ser mig väldigt bra, uppfattar mig nästa som en bil. Har inte haft några problem med svängande bilar mm.
Det gäller inte enbart att synas man skall även själv se var man cyklar.
/Kalle
Post Reply