Det klämtar i klockorna!

Vätternrundan 2023

Det är advent. Men även cykelklockorna ringer in…

Varje år är det många, både gamla och nya medlemmar som anmäler sig till Lygnens Venners olika grupper, eller för att cykla en Vätternrunda i egen takt i klubbens färger. Dessa cyklister kommer på träningarna under våren för att förbereda sig inför rundan. Vissa kör bara en gång, andra kommer tillbaka flera år. Några blir bitna och blir aktiva medlemmar i föreningen hela året. Vätternrundan är på det sättet motorn i föreningen.

Inför Vätternrundan 2023 reserverade vi 80 startplatser. 40 platser med start kl 05:08 och 40 platser med start 04:38. För att fylla dem har vi också erbjudit hugade cyklister fyra grupper med olika fartmål.
Anmälningstiden gick ut i oktober. Vi hade då ett 30-tal anmälda cyklister – tillströmningen blev inte så stor som vi trodde. Vi kontaktade Vätternrundan och frågade om vi kunde behålla våra 80 startplatser och få förlänga vår anmälningstid. Det gick VR med på så vi har nu anmälningstid till 31/1 2023. Samtidigt ville VR att vi skulle höra av oss så snart som möjligt om vi såg att vi inte skulle fylla platserna.

I skrivande stund 27/11 2022, har vi 37 anmälda till VR 2023. Det är inte så pjåkigt… men vi har drygt 40 reserverade platser kvar. Vi tror inte längre att vi kommer fylla dem så vi tänkte återlämna våra överblivna reserverade platser i början på januari. Det är schysst mot VR och mot de cyklister som då kan få tillgång till våra attraktiva morgontider.

Det klämtar alltså i klockorna. Detta är vårt sista utrop: Vill du cykla Vätternrundan med Lygnens Venner 2023 så är december 2022 sista månaden att anmäla sig.

Maila till någon av våra grupper så får du en anmälningskod.

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Vill du cykla i egen takt så går det utmärkt. Skriv det i mailet till valfri grupp!

Trevlig 1:a advent!
Med vänliga hälsningar Styrelsen

Mer om sub-grupperna, läs här!

3 reaktioner till “Det klämtar i klockorna!”

Lämna ett svar