MyWhoosh – Gratis är gott!

Min avatar på MyWhoosh med lätt dragning åt Lygnarstuket.

Har någon mer än jag fastnat för virtuell cykling med smart trainer, när vädret är surt och grått? Om ni har en trainer så ska ni definitivt prova MyWhoosh, ett gratisalternativ till den överlägset största konkurrenten Zwift. Nackdelen med MyWhoosh jämfört med Zwift är:

  1. Färre användare- Färre deltagare att cykla med och färre gemensamma tillfällen.
  2. Systemkrävande vad gäller PC, Surfplattan och/eller Mobil.
  3. Ägs av UAE Team Arab Emirates (politiskt tveksamt).

Dock så kostar det inget använda systemen och det erbjuds omfattande tävlingar med rejäl prispott. I mitten av april anordnades en serie tävlingar under en vecka där den totala prissumman var 1 miljon USD! Nu är det främst de starka cyklisterna som är där och kämpar om de stora slantarna, men det finns Event som även har något till övers för de lite vekare cyklisterna. Oavsett hur det är med prispengar så behöver själva cyklandet inte kosta något. Zwift kostar ca 1 900 kr/år så det kan vara läge att prova för den som är ekonomiskt sinnad.

Jag har cyklat en del på både Zwift och på MyWhoosh och de båda är rätt jämförbara, med den skillnaden att det är betydligt färre som använder MyWhoosh jämfört med Zwift.

Har ni frågor och vill komma igång med, tveka inte att kontakta mig. Det kan även dyka upp spontana virtuella rundor i forumet så håll utkik och prenumerera gärna på lämpliga forumkategorier för att hålla er uppdaterade.

Lämna ett svar